diumenge, 2 de maig del 2010
divendres, 23 d’abril del 2010
EL Sol mai vist!!!!
Les imatges són impressionants!!!
divendres, 16 d’abril del 2010
Edició especial de la Campus Party a Madrid
S'hi han exposat els projectes futuristes de joves científics, com per exemple un cotxe que es plega al aparcar, un coixí relaxant al tacte,...
Interessant oi!!!!!!!!!!!!!!
divendres, 9 d’abril del 2010
Vacuna per la malària a mitjans del 2011!!!
El congrés intenta potenciar el paper de la ciència i la investigació com a arma contra la pobresa.
dimarts, 23 de març del 2010
Ja s'ha inagurat l'ALBA!!!!
Ahir 22 de març de 2010 es va inaugurar ahir, tot i que no entrarà en ple funcionament fins l'any que bé.
ALBA és el primer laboratori de llum de sincrotró que es construeix al sud-oest d'Europa. Quan funcioni a ple rendiment, l'any que ve, podrà rebre més de mil investigadors anualment i permetrà la investigació avançada en un ampli ventall de disciplines científiques com la física, la química, la ciència de materials, les ciències de la vida o la medicina.
Les seves aplicacions industrials són molt variables. Es pot fer servir per fabricar objectes molt petits, dissenyar fàrmacs o desenvolupar nous materials per a la indústria.
dimecres, 17 de març del 2010
Museus de "Ciència " a Espanya
Existeixen numerosos recintes temàtics a Espanya que ajuden a aprendre de una forma diferent i emocionant. Aqui teniu alguns del museus més importants, on s'intenta fomentar la ciència a la societat:
El Parque de las Ciencias de Granada; el Miramón-Kutxaespacio, a San Sebastián; el Museo de las Ciencias de Castilla-La Mancha, situat a Cuenca; el de la Ciencia y el Cosmos a l'illa de Tenerife, o el de la Ciencia y el Agua a Murcia, CosmoCaixa a Barcelona i Madrid, la Casa de las Ciencies y el Domus de A Coruña, el museo Principe Felipe de València, ...
dijous, 11 de març del 2010
Itinerari químic per la ciutat de Girona
Però el que ningú s'ha parat a pensar mai és que en una ciutat hi pot haver diferents tipus de "química", doncs bé els científics de la Universitat de Girona han creat un recorregut per Girona adreçat a tothom per descobrir quina química hi ha en els llocs més emblemàtics de la ciutat.

dimecres, 3 de març del 2010
Tonelades d'aigua a la lluna!!
Paul Spudis, investigador del Institut Llunar y Planetari de Houston (EEUU), diu que els cràters plens de gel (tonelades d'aigua) que s'han trobat al pol nord (no hi toca mai el sol) de la lluna,podrien abastir d'aigua, combustible i oxigen futures missions espaials.
És un misteri el fet de que l'aigua només es trobi en els 2 pols de la lluna (sud i nord), segons Spudis l'aigua es podria formar per l'unió de l'oxigen que es troba en la pols de la lluna i l'hidrogen que arrosseguen els vents solars. Un cop formada es deposita en els cràters.
Segons les mesures que s'han realitzat l'aigua a la lluna, es crea, viatja, es diposita i es conserva.


dijous, 25 de febrer del 2010
Vi màgic!!!
Que curiós!!!!
diumenge, 21 de febrer del 2010
QUÈ S'ENTÉN PER CIÈNCIA?
La ciència és el conjunt de coneixements obtinguts mitjançant la observació i el raonament , sistemàticament estructurats i dels que es dedueixen principis i lleis generals.
Existeixen quatre tipus de ciències:
Ciències pareixen a:
-Ciències pures : matemàtiques, lògica.
-Ciències naturals: química, biologia, física,...
-Ciències socials o humanes: dret, geografia, història,...
-Ciències aplicades: informàtica, gastronomia, comunicació i transports, ...
Observant els tipus de ciència que hi ha, i el que engloba cada una, no hi ha ni un sol dia de la nostra vida que no utilitzem la ciència !!!!!!!!!!!!!!
Ja sigui cuinant, xatejant, fent números, mirant la televisió,...
Ja veieu estem fent "ciència" sense saber-ho!